Καρκίνος ωοθηκών: Οι επεμβάσεις που αυξάνουν σημαντικά τη συνολική επιβίωση των ασθενών

Καρκίνος ωοθηκών: Οι επεμβάσεις που αυξάνουν σημαντικά τη συνολική επιβίωση των ασθενών

Η χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών πριν τη χορήγηση χημειοθεραπείας θεωρείται σημαντικό βήμα που εξασφαλίζει τη βέλτιση επιβίωση των ασθενών. Στο τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας της Α᾽Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα πραγματοποιούνται περισσότερες απο 100 επεμβάσεις μέγιστης ογκομείωσης ετησίως

230209130558_doctor_patient
Ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά συχνότερο γυναικολογικό καρκίνο. Υπολογίζεται ότι 1 στις 80 γυναίκες θα εμφανίσει και 1 στις 108 γυναίκες θα πεθάνει από αυτόν τον τύπο καρκίνου. Στα συμπτώματά του περιλαμβάνονται η διάταση της κοιλιάς, το αίσθημα βάρους κατά τη διάρκεια της σίτισης, η απώλεια βάρους, η αδυναμία, ο πόνος στη μέση και στη λεκάνη, καθώς και οι εντερικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας.

Μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστο ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνιση αυτής της μορφής καρκίνου, ωστόσο φαίνεται ότι ασθενείς με γονιδιακό υπόβαθρο έχουν αυξημένο ρίσκο και, γι’ αυτό το λόγο, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται οικογενειακή προδιάθεση, συστήνεται ο γενετικός έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης