Παιδιά μόλις δύο ετών με τερηδόνα και χαλασμένα δόντια – Τι φταίει

Παιδιά μόλις δύο ετών με τερηδόνα και χαλασμένα δόντια – Τι φταίει

Δύο είναι οι παράγοντες που συμπέρανε νεότερη μελέτη ότι βλάπτουν τη στοματική υγεία των παιδιών- Και οι δύο μπορούν να ελεγχθούν

230208180820_babyteeth_shutter
Για ποιο λόγο τα παιδιά εμφανίζουν αρκετά πρόωρα προβλήματα στην οδοντοστοιχία τους; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Community Dentistry and Oral Epidemiology, οι λόγοι εντοπίζονται στο περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά, τις επιλογές των γονιών και θα μπορούσαν να προληφθούν.

Ειδικότερα, η προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή των παιδιών και η πρόωρη διακοπή του θηλασμού συμβάλλουν στην εμφάνιση τερηδόνας μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

«Ορισμένες προηγούμενες μελέτες επισήμαναν μια συσχέτιση μεταξύ του παρατεταμένου θηλασμού (για 12 μήνες ή περισσότερο) και της εμφάνισης της τερηδόνας, χωρίς όμως να λαμβάνεται σωστά υπόψη ο ρόλος της πρώιμης κατανάλωσης ζάχαρης από τα παιδιά αυτά. Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης τερηδόνας στο πλαίσιο του παρατεταμένου θηλασμού συσχετίζεται με την κατανάλωση ζάχαρης» σημειώνει η δρ. Marly Augusto Cardoso, κύρια ερευνήτρια του ερευνητικού προγράμματος και καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης