Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η διατροφή – σύμμαχος που μειώνει τον κίνδυνο

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η διατροφή – σύμμαχος που μειώνει τον κίνδυνο

Μια κατηγορία λιπαρών οξέων που περιέχεται σε λιπαρά ψάρια και θαλασσινά φαίνεται ότι μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και να θωρακίσει τη λειτουργία των νεφρών

230119164610_oysters
Τα υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχονται σε λιπαρά ψάρια και θαλασσινά σχετίζονται με έναν σχετικά χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου και με καλύτερη νεφρική λειτουργία αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMJ.

Αντίστοιχοι συσχετισμοί ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν με υψηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων από τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Αν και το μέγεθος αυτών των συσχετισμών ήταν μέτριο, εντούτοις τα ευρήματα υποστηρίζουν τις τρέχουσες κλινικές οδηγίες που συστήνουν την επαρκή πρόσληψη θαλασσινών και λιπαρών ψαριών ως μέρος υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης