Στρεπτόκοκκος Α: Υπό ανάπτυξη οικονομικό εμβόλιο που καταπολεμά την λοίμωξη

Στρεπτόκοκκος Α: Υπό ανάπτυξη οικονομικό εμβόλιο που καταπολεμά την λοίμωξη

Ένα υπό ανάπτυξη εμβόλιο που μελετούν ερευνητές από τη Σκωτία αναζωπυρώνει τις ελπίδες για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου Α, ενός βακτηρίου που απασχολεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες λόγω των αυξανόμενων περιστατικών λοίμωξης που προκαλεί

230125142334_streptokokkos
Νέες ελπίδες για την αποτελεσματική πρόληψη της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο Α δίνει μια ομάδα ερευνητών από την Σκωτία, η οποία εξετάζει τη δημιουργία ενός προσιτού εμβολίου κατά του βακτηρίου που προκαλεί τη λοίμωξη. Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά στρεπτόκοκκου Α σε διάφορες χώρες, ενισχύοντας τον προβληματισμό για την εξάπλωση της νόσου.

Μέχρι σήμερα, η μόνη διαθέσιμη θεραπεία για την λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α είναι τα αντιβιοτικά. Υπάρχουν, ωστόσο, σοβαρές ενδείξεις ότι τα βακτήρια τείνουν να γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά σε ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως η αζιθρομυκίνη, η πιο συχνή εναλλακτική θεραπεία που χορηγείται σε ασθενείς που εμφανίζουν αλλεργία στην πενικιλίνη. Οι ερευνητές της πρωτοβουλίας RHAPSEDA, που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Dundee πιστεύουν τώρα ότι μπορούν να δημιουργήσουν πιο φθηνά συζευγμένα εμβόλια, που αποτελούν μια εξαιρετική προληπτική λύση κατά των λοιμώξεων, είναι ωστόσο πολύ κοστοβόρα, με αποτέλεσμα η μαζική παραγωγή τους να είναι απαγορευτική.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης