Έξι συμβουλές από ένα νευρολόγο για να προλάβουμε την ημικρανία

Έξι συμβουλές από ένα νευρολόγο για να προλάβουμε την ημικρανία

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει τον «εφιάλτη» της ημικρανίας και γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά επίπονη, μη επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας ομαλά. Δείτε τι προτείνει ένας νευρολόγος για να αποφύγουμε αυτή την ταλαιπωρία

230120135913_migraine
Αν έχετε βιώσει ποτέ ανυπόφορο πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, ναυτία, εμετό, ευαισθησία στο φως, τις μυρωδιές και τους θορύβους, τότε γνωρίζετε καλά πώς νιώθει κάποιος που υποφέρει από ημικρανίες, μια ενόχληση που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και είναι ικανή να σας εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά. Υπάρχει η κοινή αντίληψη ότι η ημικρανία είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια πιο σύνθετη, νευρολογική κατάσταση, με συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν ώρες, αποδιοργανώνοντάς σας εντελώς από την καθημερινή σας ρουτίνα.

Συγκεκριμένα νεύρα των αιμοφόρων αγγείων ενδέχεται να στέλνουν σήματα πόνου στον εγκέφαλο, απελευθερώνοντας φλεγμονώδεις ουσίες. Αυτό πυροδοτεί την ημικρανία. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε τις ημικρανίες, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης