Υπεριδρωσία: Η γρήγορη επέμβαση που την αντιμετωπίζει – Καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Υπεριδρωσία: Η γρήγορη επέμβαση που την αντιμετωπίζει – Καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Η παθολογική εφίδρωση που δεν εγκαταλείπει ούτε τον χειμώνα παραμένει βασανιστική για τους πάσχοντες, ιδίως όταν οι συντηρητικές θεραπείες δεν έχουν αποτελέσματα. Ενημερωθείτε για την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας

230120165022_man_sweat_idrotas
«Τα άτομα με υπερβολική εφίδρωση είναι αντιμέτωπα με πλήθος προκλήσεων καθημερινά: περιορισμούς την προσωπική και επαγγελματική ζωή, συνεχή δυσφορία, αμηχανία μεταξύ άλλων. Όσοι πάσχουν από υπεριδρωσία γνωρίζουν ότι αυτό το ένα πρόβλημα επηρεάζει ό,τι κάνουν (ή δεν μπορούν να κάνουν). Ζουν μια διαρκή αγωνία» αναφέρει η Διεθνής Εταιρεία Υπεριδρωσίας (International Hyperhidrosis Society), σύμφωνα με την οποία 367 εκ. άνθρωποι πάσχουν από πρωτοπαθή υπεριδρωσία (υπερδραστηριότητα του του συμπαθητικού νευρικού συστήματος), με 73 εκ. περιπτώσεις να αφορούν τις μασχάλες ενώ άλλες περιοχές που εκδηλώνεται είναι οι παλάμες, το πρόσωπο και τα πέλματα.

Πέραν της πρωτοπαθούς, η υπεριδρωσία μπορεί να είναι δευτεροπαθής, να οφείλεται δηλαδή σε υποκείμενες καταστάσεις όπως διαταραχές στο ενδοκρινικό, νευρικό, καρδιαγγειακό ή αναπνευστικό σύστημα, καρκίνος, φάρμακα ή άγχος. Όταν η υπεριδρωσία συνοδεύεται από έντονη οσμή μιλάμε για βρωμιδρωσία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης