Μεγάλωσε το πόδι ή μίκρυνε το παπούτσι; Τι μας συμβαίνει – Τι να κάνουμε

Μεγάλωσε το πόδι ή μίκρυνε το παπούτσι; Τι μας συμβαίνει – Τι να κάνουμε

Τα παπούτσια σας στένεψαν, τα αθλητικά σας «μπήκαν»; Τίποτα από τα δυο δεν συμβαίνει. Αν πατήσατε τα... 40 (ναι!), τότε το πόδι σας αρχίζει να μεγαλώνει - Δείτε τι φταίει και τι να κάνετε

230118153343_women_feet_shoes
Μπορεί να μικρύνουν τα παπούτσια; Όχι, αλλά μπορεί να μεγαλώσουν τα πόδια! Όσο και αν αυτό δεν αρέσει, η αλήθεια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου τα πέλματα μεγαλώνουν και οι λόγοι που τα παπούτσια που φορούσαμε επί έτη πλέον μας στενεύουν, είναι αρκετοί.

Ο ποδίατρος και εξειδικευμένος στη χειρουργική του ποδιού δρ Mark J. Mendeszoon μας εξηγεί ότι καθώς μπαίνουμε στην τέταρτη δεκαετία της ζωής μας είναι αναμενόμενο να φανούν τα πρώτα σημάδια υπερχρήσης των ποδιών – άλλωστε κάνουμε 5.000-10.000 βήματα την ημέρα. Παράλληλα φθείρονται οι υποστηρικτικοί σύνδεσμοι των ποδιών, όπως και σε ένα παλαιό αυτοκίνητο φθείρονται οι αναρτήσεις – χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν είναι ασφαλές.

Εκτός από το πόδι που «απλώνει», μπορεί να εμφανιστούν και ορισμένα ακόμη προβλήματα όπως κότσι, κάλοι, πελματιαία απονευρωσίτιδα ή άλλα προβλήματα των νεύρων καθώς και τενοντίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης