Αναπνέετε με ανοιχτό στόμα; Γιατί πρέπει να το διορθώσετε – Πέντε κίνδυνοι για την υγεία

Αναπνέετε με ανοιχτό στόμα; Γιατί πρέπει να το διορθώσετε – Πέντε κίνδυνοι για την υγεία

Μπορεί η αναπνοή από το στόμα να φαντάζει σαν μια αθώα συνήθεια, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς εγκυμονεί μια σειρά από κινδύνους για την υγεία. Ανακαλύψτε τους και απαλλαγείτε άμεσα από αυτή τη βλαβερή συνήθεια

230117121337_breathing
Είτε φταίει το κοινό κρυολόγημα, είτε μια αλλεργία, είτε οποιαδήποτε άλλη παθολογία, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή το δυσάρεστο φαινόμενο της βουλωμένης μύτης που μας αναγκάζει να αναπνέουμε από το στόμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας, όμως, όσο κι αν είναι μονόδρομος σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν πρέπει να συνηθίζουμε σε αυτό τον τρόπο αναπνοής, καθώς δεν είναι σωστός για την υγεία μας.

Η αναπνοή από τη μύτη είναι ο φυσικός τρόπος του σώματος να διασφαλίζει ότι λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου. Οι αναπνευστικές οδοί της μύτης υγραίνουν και ζεσταίνουν τον αέρα που αναπνέουμε καθώς εισέρχεται στον οργανισμό, ενώ παράλληλα τον φιλτράρουν, καθαρίζοντάς τον από τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα. Η εκ του στόματος αναπνοή, από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα, από μικροενοχλήσεις μέχρι σοβαρούς κινδύνους υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης