Πλαστική χειρουργική: Οι επεμβάσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας

Η πλαστική χειρουργική περιλαμβάνει τόσο τις αισθητικές επεμβάσεις για βελτίωση της εικόνας όσο και τις επανορθωτικές για επαναφορά κατά το δυνατόν της φυσιολογικής εμφάνισης. Ενημερωθείτε για τις περιπτώσεις που καλύπτονται από τα συμβόλαια υγείας

230111155024_plastic_surgery
Η πληκτρολόγηση του όρου «πλαστική χειρουργική» σε μια μηχανή αναζήτησης θα δώσει επί το πλείστον αποτελέσματα που την ταυτίζουν με τις επεμβάσεις ομορφιάς. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και μια συζήτηση μεταξύ φίλων σχετικά με τη συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα. Facelift, λιπογλυπτική και λιποαναρρόφηση, αυξητική μαστού και βλεφαροπλαστική είναι μερικές από τις περιπτώσεις που θα αναδειχθούν αφού αποτελούν και τις κάποιες από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις.

Η εξάντληση της συζήτησης περί πλαστικής χειρουργικής σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της εικόνας, μπορεί να αποδοθεί εν πολλοίς και στο ότι συνήθως δεν διατυπώνεται με τον πλήρη ορισμό της, ο οποίος προβλέπει τη διάκρισή της σε Αισθητική και Επανορθωτική, με τη μεν να περιλαμβάνει «επεμβάσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της εμφάνισης ή διόρθωση χαρακτηριστικών του ασθενή» και τη δεν επεμβάσεις «για τη διόρθωση ανωμαλιών του σώματος που οφείλονται σε εκ γενετής καταστάσεις, τραύματα, ατυχήματα, μολύνσεις, όγκους ή ασθένειες. […] για να αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές λειτουργίες ή να προσεγγίσουν τη φυσιολογική εμφάνιση» σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ/HESPRAS).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης