Η συνήθεια που επηρεάζει τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού – Τι να κάνετε

Η συνήθεια που επηρεάζει τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού – Τι να κάνετε

Όλοι έχουμε απορροφηθεί μπροστά από μια οθόνη. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτή συνήθεια υιοθετείται από ένα παιδί; Πώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή του; Οι ειδικοί απαντούν

221227145830_child_tablet
Η παρακολούθηση μιας ταινίας, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για τους περισσότερους ένα μέσο χαλάρωσης από μια αγχωτική καθημερινότητα. Ενέχει, όμως, κινδύνους τόσο για τη σωματική, όσο και τη συναισθηματική υγεία, όπως υπογραμμίζουν πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γίνεται περιορισμένη χρήση των ψηφιακών ηλεκτρονικών μέσων.

Οι κίνδυνοι αυτοί γίνονται ακόμη σοβαρότεροι όταν η συζήτηση έρχεται στα παιδιά. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης μπορεί να επηρεαστεί πολύ περισσότερο από έναν διαμορφωμένο ενήλικα, με τις επιπτώσεις να είναι αρκετά σοβαρές, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Νέα μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Michigan αναδεικνύει τον κίνδυνο που ενέχει για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών η ενασχόληση με ψηφιακές οθόνες, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο JAMA Pediatrics.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης