Αρθρίτιδα γόνατος: Ο τριπλός συνδυασμός της επιτυχημένης αρθροπλαστικής

Αρθρίτιδα γόνατος: Ο τριπλός συνδυασμός της επιτυχημένης αρθροπλαστικής

Η θεραπεία της προχωρημένης αρθρίτιδας είναι χειρουργική, μερική ή ολική αρθροπλαστική γόνατος. Και σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια επανάσταση με πολλά οφέλη, η οποία κινείται σε τρεις άξονες. Τους παρουσιάζει ο κ. Αθανάσιος Κουκάκης, Ορθοπεδικός Χειρουργός και Διευθυντής της Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής και Ελάχιστης Επεμβατικότητας του Metropolitan General

221209115731_knee
Η αρθρίτιδα του γόνατος αποτελεί σήμερα μάστιγα για τον δυτικό κόσμο, καθώς καταστρέφει ουσιαστικά τους χόνδρους. Χόνδροι ονομάζονται οι λείοι, λευκοί, ελαστικοί ιστοί, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στα οστά μας και βοηθούν τις αρθρώσεις να κάνουν την κίνηση.

Αυτός ο ιστός, ο αρθρικός χόνδρος, λόγω συγκεκριμένων νοσηρών οντοτήτων ή με την πάροδο του χρόνου «τρώγεται» (καταστρέφεται), με αποτέλεσμα τα οστά να «τρίβονται» μεταξύ τους και να προκαλούν πόνο, δυσμορφία, παραμόρφωση και δυσκαμψία στους ασθενείς.

Όταν αυτή η κατάσταση αφορά στο γόνατο, μιλάμε για αρθρίτιδα του γόνατος, μια νόσο που απασχολεί, πολλές φορές βασανιστικά, όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, δηλαδή στην εμφάνισή της έχουν ρόλο πολλοί παράγοντες ανάμεσα στους οποίους οι κυριότεροι είναι γονιδιακοί, περιβαλλοντικοί, διατροφικοί, το βάρος, οι δραστηριότητες του ατόμου κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης