Επέμβαση στο εξωτερικό: Τι προβλέπει το ασφαλιστήριο για να συνεννοηθείτε σε ξένη γλώσσα

Επέμβαση στο εξωτερικό: Τι προβλέπει το ασφαλιστήριο για να συνεννοηθείτε σε ξένη γλώσσα

Αν μια κακή στιγμή ή μια προγραμματισμένη επέμβαση σας οδηγήσουν σε νοσοκομείο εκτός Ελλάδος, ενδεχομένως να τα βρείτε «σκούρα» στην επικοινωνία. Ενημερωθείτε για τις καλυπτόμενες υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας

221214122159_man_patient_hospital_wheelchair
Το τελευταίο πράγμα που θα ευχόταν κάποιος κατά την παραμονή του σε μια ξένη χώρα, θα ήταν να οδηγηθεί στο νοσοκομείο από ένα ατύχημα ή μια ξαφνική ασθένεια και να μην μπορεί να συνεννοηθεί. Πρόκειται για σενάριο που θα μπορούσαμε να «διαβάσουμε» στην έκφραση του εικονιζόμενου άνδρα και το οποίο δεν θα απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Πριν κάποια χρόνια, τα στοιχεία δημοσκοπήσεων του Ευρωβαρομέτρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειχναν ότι μόλις το 51% των Ελλήνων μπορεί να συζητήσει στα αγγλικά, σύμφωνα ωστόσο με τα τελευταία δεδομένα (2021) του Δείκτη Επάρκειας στα Αγγλικά (EF English Proficiency Index) της διεθνούς εταιρείας EF Education First, η χώρα μας σημειώνει ένα υψηλό σχετικά σκορ (591/800). Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε μεριμνήσει για ένα καλό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, τα αγγλικά παύουν να αποτελούν λόγο ανησυχίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης