Long Covid: Πώς αλλάζουν τα συμπτώματα στα παιδιά – Έρευνα απαντά

Long Covid: Πώς αλλάζουν τα συμπτώματα στα παιδιά – Έρευνα απαντά

Η μελέτη της Long Covid σε παιδιά και εφήβους 11-17 ετών αποκαλύπτει ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα συμπτώματα που επιμένουν και τον τρόπο που διαφοροποιούνται με το πέρασμα του χρόνου

221206124438_children_longcovid
Σε ένα σημαντικό συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι τα συμπτώματα της Long Covid αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου στα παιδιά που έχουν νοσήσει. Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Regional Health – Europe τονίζουν τη σημασία της επανεξέτασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, των συμπτωμάτων στα παιδιά, ώστε να καταγράφονται τα σωστά δεδομένα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 5.086 παιδιών ηλικίας 11 – 17 ετών που υποβλήθηκαν σε PCR τεστ μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 – Μαρτίου 2021. Εξ αυτών, 2.909 διαγνώστηκαν θετικά στην Covid-19 και 2.177 ήταν αρνητικά. Κανένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στη μελέτη δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί. Οι συμμετέχοντες έφηβοι ρωτήθηκαν σχετικά τα συμπτώματα που είχαν τη χρονική στιγμή της εξέτασης, καθώς και για την κατάσταση της υγείας τους 6 και 12 μήνες μετά τη διεξαγωγή του PCR τεστ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης