Ανακουφιστική Φροντίδα: Ποιους ασθενείς αφορά και πότε ξεκινά – Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν

Ανακουφιστική Φροντίδα: Ποιους ασθενείς αφορά και πότε ξεκινά – Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 21 Δεκεμβρίου και θα εφαρμοστεί άμεσα - Ποιοι ασθενείς θα ωφεληθούν και ποια τα εμπόδια για την υλοποίηση του προγράμματος

221206132406_anakouf
Ένα μεγάλο κενό στο χώρο των υπηρεσιών υγείας έρχεται να καλύψει το νέο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα το οποίο τέθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου προς διαβούλευση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» αναμένεται να ψηφιστεί στις 21 Δεκεμβρίου και θα εφαρμοστεί άμεσα.

Ως «ανακουφιστική φροντίδα» ορίζεται η ολοκληρωμένη προσέγγιση και παροχή υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ή με χρόνια εξελικτικές ασθένειες, όπως για παράδειγμα είναι ο καρκίνος ή διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα π.χ. η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η ανακουφιστική φροντίδα μπορεί να παρέχεται σε όλες τις δομές υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών, στους οποίους απευθύνεται, και διακρίνεται σε γενική και σε εξειδικευμένη ανακουφιστική φροντίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης