Θύμος αδένας: Eλάχιστα επεμβατικές τεχνικές θυμεκτομής

Θύμος αδένας: Eλάχιστα επεμβατικές τεχνικές θυμεκτομής

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Θώρακα και Διευθυντής της Β΄ Θωρακοχειρουργικής Κλινικής/Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Θώρακος του Metropolitan General εξηγεί τις εξελιγμένες μεθόδους χειρουργικής θυμεκτομής - Η ελάχιστη επεμβατικότητα το μεγάλο πλεονέκτημα της σύγχρονης μεθόδου

190401112925_davinci
Ο θύμος αδένας βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την καρδιά και τα μεγάλα αγγεία και πίσω από το στέρνο μας. Μέχρι τα πρώτα χρόνια της ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κι έπειτα υποστρέφει, δηλαδή σχεδόν εξαφανίζεται. Σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να παρατηρείται φυσιολογικά ένα υπόλειμμα θύμου αδένα, όπως χαρακτηρίζεται, στην αξονική τομογραφία.

Μυασθένεια Gravis ή βαρεία μυασθένεια

Η μυασθένεια είναι μια αυτοάνοση νόσος των μυών που οφείλεται σε κάποια αντισώματα που εμποδίζουν την ομαλή μετάβαση του ερεθίσματος από το νευρικό μας σύστημα στους μυς και κατά συνέπεια προκαλείται διαταραχή στην επικοινωνία νεύρων και μυών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εύκολη και ταχεία κόπωση, την αδυναμία των άνω και κάτω άκρων, την πτώση του βλεφάρου του ματιού και κάποιες φορές δυσκολία στην αναπνοή εάν επηρεάζονται οι αναπνευστικοί μας μύες. Έχει τεκμηριωθεί ότι υπάρχει συσχέτιση της μυασθένειας με το θύμο αδένα και γι’ αυτό συνιστάται πάντα η χειρουργική αφαίρεσή του (θυμεκτομή) είτε συνδυάζεται με θύμωμα είτε όχι. Η φαρμακευτική θεραπεία που έχει εγκρίνει ο νευρολόγος συνεχίζεται για αρκετό καιρό μετά τη θυμεκτομή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης