Χρόνιος πόνος: Οι σωτήριες παροχές του συμβολαίου υγείας

Χρόνιος πόνος: Οι σωτήριες παροχές του συμβολαίου υγείας

Ο χρόνιος πόνος ταλαιπωρεί τους πάσχοντες και φθείρει την ποιότητα ζωής. Όταν η φαρμακευτική αγωγή αποτυγχάνει, η λύση δίδεται επεμβατικά. Ενημερωθείτε για τις μεθόδους που καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας

220914175146_woman_sad_depression_tired_pain
Άγχος, κατάθλιψη, φόβος, δυσκολίες και διαταραχές στην καθημερινότητα είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις του χρόνιου πόνου, μιας επώδυνης κατάστασης που μπορεί να αποτελεί νόσο ή σύμπτωμα μιας ασθένειας ή τραυματισμού. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, χρόνιος χαρακτηρίζεται ο πόνος που υπερβαίνει τους τρεις μήνες από την αρχική διάγνωση ή τον τραυματισμό και μπορεί να είναι νευροπαθητικός, να προέρχεται δηλαδή από το νευρικό σύστημα είτε αισθητικός ως σύμπτωμα κάποιου τραύματος ή χρόνιου ερεθισμού και φλεγμονής ιστών είτε οργάνων εκτός του νευρικού συστήματος.

Οι θεραπείες έναντι του χρόνιου πόνου στοχεύουν στη μείωση ή παύση των επώδυνων συμπτωμάτων, στην επαναφορά της καθημερινότητας και στην καλύτερη ποιότητα ζωής και ψυχική των πασχόντων. Αν και η φαρμακευτική αγωγή θα αποτελέσει την πρώτη θεραπευτική επιλογή, η αποτελεσματικότητά της είναι συχνά περιορισμένη είτε συνοδεύεται από σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Στις περιπτώσεις αυτές και βάσει της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης χρόνιου πόνου, τη λύση θα δώσουν οι επεμβατικές μέθοδοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης