Ενδοσκοπική γαστροστομία: Η μέθοδος σίτισης που πλεονεκτεί του σωλήνα levin

Ενδοσκοπική γαστροστομία: Η μέθοδος σίτισης που πλεονεκτεί του σωλήνα levin

Ο δρ. Κωνσταντίνος Χ. Δελής Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Γαστρεντερολόγος στο Metropolitan Hospital, παρουσιάζει την διαδερμική ενδοσκοπική γαστροστομία ως μέθοδο αντιμετώπισης ασθενών με αδυναμία σίτισης από το στόμα, παραθέτοντας επιπλέον τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής έναντι του σωλήνα levin (ρινογαστρικού καθετήρα)

221115130858_patient
Η διαδερμική ενδοσκοπική γαστροστομία αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα πολλών ασθενών, που, για συγκεκριμένους παθολογικούς λόγους, αδυνατούν να σιτιστούν κανονικά από το στόμα. Εκτός από τη σίτιση, επιτυγχάνει την ενυδάτωσή τους και την απρόσκοπτη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής τους.

Τι είναι η ενδοσκοπική γαστροστομία;

Η ενδοσκοπική γαστροστομία είναι μια απλή ιατρική επέμβαση, κατά την οποία ένα εύκαμπτο σωληνάριο σίτισης διαμέτρου λίγων χιλιοστών τοποθετείται μέσα από το δέρμα της κοιλιάς απευθείας στο στομάχι του ασθενούς. Δεν απαιτεί άνοιγμα της κοιλιάς. Ενδείκνυται για τη μακροχρόνια σίτιση (πάνω από 30 ημέρες) ασθενών με μέτριο έως σοβαρό υποσιτισμό και επακόλουθο αρνητικό ισοζύγιο πρωτεϊνικών θερμίδων. Μας επιτρέπει να χορηγήσουμε στον ασθενή την τροφή, τα υγρά αλλά και τα φάρμακά του παρακάμπτοντας το στόμα και τον οισοφάγο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης