Yποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Οι τελευταίες εξελίξεις – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Yποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Οι τελευταίες εξελίξεις – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων ενημερώνει ο δρ. Ευάγγελος Μακράκης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής και Επιστημονικός Διευθυντής της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

220721135234_exosomatiki
Οι εξελίξεις στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι ραγδαίες και συναρπαστικές και αφορούν στο κλινικό, αλλά κυρίως το εργαστηριακό σκέλος των διαδικασιών. Η βελτιστοποίηση των ποσοστών κυήσεων και γεννήσεων υγιών παιδιών εξαρτάται –και θα εξαρτάται πάντα– από την κλινική επιδεξιότητα, εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση ιατρών και εμβρυολόγων, αλλά στηρίζεται πλέον σε ολοένα μεγαλύτερο βαθμό και στην τεχνολογία.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή υπολογιστικών συστημάτων, ικανών να εκτελούν δράσεις, οι οποίες προσομοιάζουν σε ανθρώπινες συμπεριφορές που εμπεριέχουν στοιχεία ευφυΐας, όπως εκμάθηση από προηγούμενη εμπειρία, επίλυση προβλημάτων, καθοδήγηση απόφασης, αναζήτηση σημασίας, ικανότητα αιτιολόγησης, σχεδιασμός και δημιουργικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης