Ποιες βιταμίνες χάνετε όταν ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά

Εάν η δεύτερη κίνηση -μετά το πλύσιμο- προτού καταναλώσετε ένα φρούτο ή λαχανικό είναι να το ξεφλουδίσετε, τότε συνεχίστε να διαβάζετε όλους τους λόγους που πρέπει να το τρώτε με τη φλούδα

Προτιμάτε να ξεφλουδίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσετε; Αν και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε αυτή την τακτική για να αποφύγουμε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ενδεχομένως να κρύβονται στη φλούδα, μάλλον θα πρέπει να αναλογιστούμε τα θρεπτικά συστατικά που στερούμαστε.

Όπως εξηγεί η Kirsty Hunter, Ανώτερη Λέκτορας Διατροφής, Πανεπιστήμιο Nottingham Trent με άρθρο της στο Τhe Conversation, στη φλούδα τους περιέχονται πολύτιμες ενώσεις, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικές ουσίες και αντιοξειδωτικά. Εάν δεν καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες αυτών των σημαντικών στοιχείων, κινδυνεύουμε από χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr