Σεξουαλική Κακοποίηση: Τα ανησυχητικά σημάδια – Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά

Σεξουαλική Κακοποίηση: Τα ανησυχητικά σημάδια – Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά

Η περίπτωση της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά και άλλα περιστατικά τα οποία δημοσιοποιούνται, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, δεδομένου ότι σύμφωνα με στοιχεία από την Ελλάδα, μόνο 1 στα 100 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αναφέρονται. H κυρία Φρίντα Κωνσταντοπούλου Παιδοψυχίατρος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης Παίδων ΜΗΤΕΡΑ εξηγεί ποια είναι τα σημάδια που θα πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς

221107121041_child_abuse_shutter
Αποτροπιασμό προκαλούν τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με έναν ρυθμό πλέον που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Η περίπτωση της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά και άλλα περιστατικά τα οποία δημοσιοποιούνται, αποτελούν μόνο την κορυφή ενός παγόβουνου, που συντηρείται στα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελλάδα, μόνο 1 στα 100 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αναφέρονται, γεγονός που καθιστά την ανάληψη δράσης από τους γονείς, αλλά και τα σχολεία και τους αρμόδιους φορείς, κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης