Φαρμακείο: Τα σκευάσματα που έχουν αυξημένη ζήτηση – Πόσο κοστίζουν στην τσέπη μας

Φαρμακείο: Τα σκευάσματα που έχουν αυξημένη ζήτηση – Πόσο κοστίζουν στην τσέπη μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας IQVIA, το 12μηνο Οκτωβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022 η αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων αλλά και της κατηγορίας των παραφαρμακευτικών διαμορφώθηκε στα 546 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 13,5%

220419170922_pharmacy_farmakeio_woman_man
Περισσότερο… κρυωμένος φαίνεται ο ελληνικός πληθυσμός το 2022 όπως «προδίδουν» τα στοιχεία από την κατανάλωση σκευασμάτων για τον αναπνευστικό σύστημα το τελευταίο 12μηνο. Ο κορωνοϊός και τα συμπτώματα της λοίμωξης covid-19 σε εκατομμύρια συμπολίτες μας μέσα στο τρέχον έτος, αλλά και άλλες ιώσεις του αναπνευστικού, οδήγησαν πολλούς από εμάς στην αγορά σχετικών Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) αλλά και παραφαρμαεκυτικών προϊόντων, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση της συγκεκριμένης αγοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας IQVIA, η οποία καταγράφει τις πωλήσεις στην αγορά ιδιωτικών φαρμακείων, το 12μηνο Οκτωβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022 η αγορά των ΜΗΣΥΦΑ αλλά και της κατηγορίας των παραφαρμακευτικών (OTC) διαμορφώθηκε στα 546 εκατ. ευρώ, έναντι 481 εκατ. ευρώ το 12μηνο που είχε προηγηθεί, ότι αύξηση της τάξης του 13,5%.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης