Kορωνοϊός: Η συνήθεια που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Kορωνοϊός: Η συνήθεια που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Μέσω της άσκησης μπορούμε απλά και οικονομικά να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό και να μετριάσουμε τον κίνδυνο σοβαρή λοίμωξης και νοσηλείας, σύμφωνα με νεότερη μελέτη

221025165523_fitness_shutter
Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να ενισχυθεί η δράση του εμβολίου είναι η άσκηση σύμφωνα με νεότερη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine.

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν εάν η άσκηση μπορεί να ενισχύει την απόκριση των αντισωμάτων και στον εμβολιασμό κατά της λοίμωξης COVID-19, όπως έχει ήδη αποδειχθεί προηγουμένως ερευνητικά για τη θετική συμβολή της στην αποτελεσματικότητα από τον εμβολιασμό κατά διαφόρων λοιμώξεων.

Για να ανακαλύψουν τυχόν επιδράσεις, εξέτασαν στοιχεία εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που ανήκαν σε ένα σύστημα ιατρικής ασφάλισης καθώς και σε ένα πρόγραμμα προαγωγής της υγείας και αλλαγής των συνηθειών. Βασίστηκαν σε ανώνυμα ιατρικά αρχεία και σε συνδυασμό με την παρακολούθηση της ποσότητας της δραστηριότητας μέσω φορητών συσκευών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης