Ουλές: Πότε το ασφαλιστήριο καλύπτει την αποκατάστασή τους

Ουλές: Πότε το ασφαλιστήριο καλύπτει την αποκατάστασή τους

Μια ουλή από ένα έγκαυμα, ένα ατύχημα ή μια αποτυχημένη επέμβαση μεταξύ άλλων μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του ατόμου. Ενημερωθείτε για τις περιπτώσεις που καλύπτονται από τα συμβόλαια υγείας

221013165632_woman_scar_skin
Το σημάδι από έναν τραυματισμό, μια χειρουργική επέμβαση ή ένα έγκαυμα μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική υγεία του ατόμου. Μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι άνθρωποι με ουλές νιώθουν αποσυνάγωγοι και απομονώνονται, μπορεί να αναζητήσουν άλλη εργασία ή να βιώσουν οικονομικές επιπτώσεις, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές. Παράλληλα, οι ουλές θα αποκτήσουν «μεγαλύτερο» μέγεθος στα μάτια τους, όπως έδειξε σχετική έρευνα σε ασθενείς με καρκίνο του δέρματος στο πρόσωπο που μετά τις αναγκαίες επεμβάσεις έβλεπαν χειρότερες τις ουλές τους συγκριτικά με τους τρίτους παρατηρητές.

Η αποκατάσταση των ουλών έχει μεγάλη σημασία για την εμφάνιση, τη φυσιολογική λειτουργία καθώς και τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου. Πέραν της κλασικής αντιμετώπισης με πλαστική χειρουργική, η αντιμετώπιση της ουλής πραγματοποιείται σήμερα με σειρά επιπλέον μεθόδων όπως laser, μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι, ενδοβλαβική έγχυση κορτικοστεροειδών, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, το χημικό peeling, το το γέμισμα με αυτόλογο λίπος, η πιεστική επίδεση, δερματοστιξία κ.α..

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης