Νόσος Αλτσχάιμερ: Τι προβλέπεται από τα συμβόλαια υγείας

Νόσος Αλτσχάιμερ: Τι προβλέπεται από τα συμβόλαια υγείας

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό προϊόν που μπορεί να δώσει ανάσα από τις δαπάνες που συνεπάγεται η συχνή νευροεκφυλιστική νόσος

190515115239_dementia
Η σημερινή ημέρα, 21 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη νευροεκφυλιστική νόσο που κρύβεται πίσω από το 50%-70% των περιπτώσεων άνοιας. Η Παγκόσμια Ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ έχει στόχο να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει σχετικά με μια συχνή πάθηση που συνοδεύεται από έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, της μνήμης, της σκέψης, του λόγου, τον προσανατολισμού και της προσωπικότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η άνοια αφορά 50.000.000 άτομα παγκοσμίως, 10.500.000 στην Ευρώπη και 200.000 στην Ελλάδα, ενώ δραματική αναμένεται η αύξηση του αριθμού στο μέλλον.

Από τα πρώτα ήδη συμπτώματα, η νόσος Αλτσχάιμερ θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα του ατόμου στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον. Όταν η πάθηση εξελιχθεί, το άτομο δεν θα μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί και θα πρέπει, για τη δική του ασφάλεια, να είναι υπό συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση από τους οικείους του. Αν και η αποτελεσματική θεραπεία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ αποτελεί ακόμη «άπιαστο» στόχο των επιστημόνων, σήμερα υπάρχει δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση, παρεμβάσεις βελτίωσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του ασθενούς και της οικογένειάς του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης