Αντιϋπερτασικά: Καλύτερα να τα παίρνουμε βράδυ ή πρωί; Έρευνα απαντά

Αντιϋπερτασικά: Καλύτερα να τα παίρνουμε βράδυ ή πρωί; Έρευνα απαντά

Είναι το βράδυ ή το πρωί η καλύτερη ώρα λήψης αντιϋπερτασικής αγωγής σε ό,τι αφορά την καλύτερη προστασία της καρδιάς; Νεότερη έρευνα δίνει απαντήσεις

220919131048_taking_pills
Η αποτελεσματικότητα της αντιϋπερτασικής αγωγής για την προστασία από έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και αγγειακό θάνατο δεν επηρεάζεται από την βραδινή ή την πρωινή ώρα λήψης της σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Καρδιολογίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας που διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου στη Βαρκελώνη.

Σημειώνεται ότι η υπέρταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για νοσήματα της καρδιάς και των αγγείων. Τετραπλασιάζει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και διπλασιάζει τον κίνδυνο για έμφραγμα, που είναι οι δυο κύριες αιτίες θανάτου. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνει όσο ψηλότερη είναι η αρτηριακή πίεση. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να καταδείξει αν υπάρχει μεγαλύτερο όφελος από την βραδινή ή την πρωινή λήψη της αντιϋπερτασικής αγωγής σε ό,τι αφορά την προστασία των ασθενών από καρδιαγγειακά επεισόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης