Κολπική Mαρμαρυγή: Εξετάσεις και επεμβάσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο

Κολπική Mαρμαρυγή: Εξετάσεις και επεμβάσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο

Ενημερωθείτε για τις νοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές δαπάνες που καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας σχετικά με τη συχνότερη καρδιακή αρρυθμία

220912192945_cardiologist_doctors
Περί τους 250.000 Έλληνες πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, τη συχνότερη αρρυθμία του καρδιακού ρυθμού που πολλαπλασιάζει έως και πέντε φορές τον κύνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός αναμένεται πολλαπλάσιος τα επόμενα χρόνια λόγω της γήρανσης του πληθυσμού καθώς και της αύξησης του επιπολασμού παραγόντων κινδύνου για την κολπική μαρμαρυγή όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο διαβήτης. Ευάλωτα είναι επίσης τα άτομα με πνευμονοπάθειες και παθήσεις του θυρεοειδούς.

Ειδικοί αναφέρουν πως όσο περισσότεροι παράγοντες συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης κολπικής μαρμαρυγής. Το γνωστό ως «φτερούγισμα στο στήθος» αποτελεί το κύριο σύμπτωμα, ακολουθούμενο από δύσπνοια, ζάλη, σύγχυση, αδυναμία και καταβολή. Η άμεση αντιμετώπιση της αρρυθμίας κρίνεται αναγκαία ώστε να αποφευχθεί κάποιο θρομβοεμβολικό επεισόδιο, η σοβαρότερη επιπλοκή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης