Κορωνοϊός: Ο απρόσμενος σύμμαχος που μειώνει τις πιθανότητες νόσησης

Κορωνοϊός: Ο απρόσμενος σύμμαχος που μειώνει τις πιθανότητες νόσησης

Έναν απροσδόκητο σύμμαχο έναντι του κορωνοϊού φαίνεται πως έχουν όσοι πάσχουν από αλλεργίες όπως άσθμα, ρινίτιδα και έκζεμα. Δείτε γιατί

220909184134_sneeze_girl_allergy_spring
Για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 και την προστασία του πληθυσμού από τον SARS-CoV-2, οι επιστήμονες αναζήτησαν τους παράγοντες που θα καθόριζαν τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Δημοσιεύτηκαν μελέτες για τις προϋπάρχουσες παθήσεις και τους παράγοντες που επιδεινώνουν την βαρύτητα της νόσου, μεταξύ των οποίων η ηλικία, η παχυσαρκία, η καρδιαγγειακή υγεία κ.α..

Αν και η ανάδειξη του ευάλωτου πληθυσμού μονοπώλησε σχεδόν το επιστημονικό ενδιαφέρον, υπήρξαν ερευνητές που αναζήτησαν τους (απρόσμενους συχνά) παράγοντες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι της λοίμωξης COVID-19. Σε αυτούς αναφέρονται στο πρόσφατο άρθρο τους στο Conversation οι ακαδημαϊκοί Samuel J. White και Philippe B. Wilson από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, εστιάζοντας σε μελέτες που ανέδειξαν τις αλλεργίες ως μια «ασπίδα» απέναντι στον κορωνοϊό, εξηγώντας επιπλέον τους πιθανούς μηχανισμούς που καθιστούν ευεργετικές τις ενοχλητικές έως επικίνδυνες καταστάσεις που αφορούν ένα σχεδόν δισεκατομμύριο ανθρώπους ή, ειδικότερα κατά τους συγγραφείς, 400 εκατ. με αλλεργική ρινίτιδα, 300 εκατ. με αλλεργικό άσθμα και 250 εκατ. με τροφικές αλλεργίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης