«Κακή» (LDL) χοληστερόλη: Η τακτική που την μειώνει και προστατεύει την καρδιά

«Κακή» (LDL) χοληστερόλη: Η τακτική που την μειώνει και προστατεύει την καρδιά

Η μακροχρόνια υπολιπιδαιμική αγωγή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και να αποτρέψει ανεπιθύμητα καρδιαγγειακά επεισόδια - Διαβάστε τι έδειξε νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας

220203130334_heart
Η μακροχρόνια θεραπεία για τη μείωση της LDL («κακής») χοληστερόλης με τη λήψη εβολοκουμάμπης (evolocumab) είναι αποτελεσματική και ασφαλής, ενώ γίνεται καλά ανεκτή από τους ασθενείς και συντελεί σε μειώσεις των καρδιαγγειακών συμβαμάτων, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από τη μελέτη FOURIER-OLE που παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC Congress 2022).

Σύμφωνα με την Δρ. Michelle O’Donoghue, επικεφαλής ερευνήτρια και μέλος του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Brigham and Women στη Βοστόνη «οι αναστολείς της πρωτεΐνης PCSK9 συντελούν σε αξιοσημείωτες μειώσεις της LDL χοληστερόλης. Μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν μια ενδιάμεση διάρκεια 2-3 ετών. Όμως, η αγωγή για τη μείωση της χοληστερόλης είναι μακροχρόνια. Η μελέτη FOURIER-OLE έγινε για να κατανοήσουμε καλύτερα την μακροχρόνια ασφάλεια και ανεκτικότητα και τη διακύμανση των επιπέδων των λιπιδίων και τη μείωση των ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών επεισοδίων ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης αγωγής τον αναστολέα της PCSK9, εβολοκουμάμπη».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης