Καρδιά: Τι αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος στους μη καπνιστές

Καρδιά: Τι αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος στους μη καπνιστές

Σε κίνδυνο θέτουν την καρδιά των μη καπνιστών οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο εμφράγματος - Δεν παρατηρήθηκε το ίδιο για τους καπνιστές

220825140352_woman_city_pollution_office_coffee
Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος στους μη καπνιστές, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για το 2022, με την ερευνήτρια Δρ Insa de Buhr-Stockburger να σημειώνει πως η σχέση δεν εντοπίστηκε στους καπνιστές αφού ο οργανισμός τους έχει ήδη επιβαρυνθεί από τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου.

Στην προκείμενη μελέτη διερευνήθηκε η σχέση του μονοξειδίου του αζώτου (ή νιτρικό οξείδιο), των αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη από 10 μm (PM10) και των καιρικών συνθηκών με την επίπτωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου στο Βερολίνο. Το μονοξείδιο του αζώτου απελευθερώνεται κατά την καύση με υψηλές θερμοκρασίες, ιδίως από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Με την καύση παράγονται επίσης τα σωματίδια PM10, συνδυαστικά με την τριβή των φρένων και ελαστικών και τη σκόνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης