ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Γιατί το καλοκαίρι επιδεινώνονται οι ψυχικές παθήσεις;

Γιατί το καλοκαίρι επιδεινώνονται οι ψυχικές παθήσεις;

Για κάποιους οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού είναι θεϊκό δώρο, για κάποιους άλλους ωστόσο θα αποδειχθούν σημαντικό βάρος για την ψυχική υγεία τους. Διαβάστε γιατί

220826154032_woman_sad_sand_beach_summer_depression
Δυσάρεστη εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί για κάποιους το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Όλμπανι της Νέας Υόρκης που έδειξε αυξημένες εισαγωγές στα Επείγοντα λόγω έντονων συμπτωμάτων από την ψυχική σφαίρα τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία, υγρασία και ηλιοφάνεια. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Environment International.

«Γνωρίζουμε ότι ο καιρός επηρεάζει τη διάθεση. Ενώ όμως μια ζεστή, φωτεινή μέρα δίνει ώθηση σε κάποιους, για άλλους γίνεται αναστάτωσης και εύκολου θυμού. Για τα άτομα με ψυχικές διαταραχές, οι εναλλαγές του καιρού μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία» σχολίασε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Xinlei Deng και επεσήμανε πως το αντίκτυπο ήταν εντονότερο σε άτομα με συμπτώματα από χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, διαταραχές της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς του ενηλίκου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μορφές βίας όπως η πυρομανία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης