Παθήσεις Επινεφριδίων: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας;

Τα λειτουργικά και μη λειτουργικά αδενώματα του επινεφριδίου μπορεί να ευθύνονται για μια σειρά προβλημάτων υγείας όπως υπέρταση, διαβήτης, καρκίνος κ.α.. Τι καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας αναφορικά με την αντιμετώπισή τους

200212092255_surgery-1280x720
Τα επινεφρίδια είναι δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες που εντοπίζονται στο πίσω μέρος της κοιλίας και επάνω από το κάθε νεφρό. Όπως εξηγούν στο ygeiamou ειδικοί, ο σύνθετος ρόλους τους περιλαμβάνει τη σύνθεση και έκκριση ορμονών όπως η αλδοστερόνη, η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού και ρυθμίζουν έτσι τον ανθρώπινο μεταβολισμό, την καρδιακή λειτουργία, την αρτηριακή πίεση, και την απόκριση του οργανισμού στο στρες και τη φλεγμονή.

Αρτηριακή υπέρταση, αύξηση βάρους, πόνος στο θώρακα ή την κοιλία, εφίδρωση, υποθυρεοειδισμός, εμφάνιση οστεοπόρωσης, ψυχολογικά συμπτώματα όπως κατάθλιψη ή επιθετικότητα και αϋπνία είναι κάποια από τα σημάδια που μπορεί να μαρτυρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα επινεφρίδια όπως καλοήθεις (αδενώματα) ή κακοήθεις όγκοι, τα σύνδρομα Conn (αλδοστερόνωμα) και Cushing (επινεφριδικό αδένωμα με αυτόνομη έκκριση κορτιζόλης) κ.α..

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης