Μύτη: Ποιες επεμβάσεις καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας

Μύτη: Ποιες επεμβάσεις καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας

Μια ρινοπλαστική δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά μπορεί να κριθεί αναγκαία για τη σωστή αναπνευστική λειτουργία. Ποιες επεμβάσεις ρινός καλύπτει το συμβόλαιο υγείας;

220823143513_nose_plastic_surgery
H ρινοπλαστική αποτελεί τη συχνότερη πλαστική επέμβαση προσώπου που, για την πλειοψηφία του κόσμου, αποσκοπεί αποκλειστικά στην αποκατάσταση μιας «κακοσχηματισμένης» μύτης. «Αρκετοί ασθενείς, που απευθύνονται στον ωτορινολαρυγγολόγο για το θέμα της μύτης τους, ενδιαφέρονται για την αλλαγή του σχήματος. Αλλά τι θα έλεγαν αυτοί οι ασθενείς, αν μάθαιναν από έναν εξειδικευμένο ωτορινολαρυγγολόγο, ότι πέρα από το θέμα της εμφάνισης, θα μπορούσαν σε ένα χειρουργείο να επιλύσουν όλα τα προβλήματα της μύτης, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά;», αναφέρει στο ygeiamou η κ. Ανατολή Παταρίδου, Ωτορινολαρυγγολόγος και Χειρουργός Κεφαλής Τραχήλου.

Η μύτη αποτελεί το βασικό όργανο αναπνοής που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού φιλτράροντας τον αέρα από διάφορα παθογόνα, ενώ παράλληλα τον υγραίνει και θερμαίνει πριν τον στείλει στους πνεύμονες. Ένα στραβό διάφραγμα φερ’ ειπείν θα εμποδίσει την ορθή αναπνοή και θα οδηγήσει σε σειρά συμπτωμάτων που περιλαμβάνει συχνούς πονοκεφάλους, ροχαλητό, υπνική άπνοια, αίσθημα κόπωσης, ξηρότητα στο λαιμό και βήχα, συχνές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού όπως ρινίτιδα, ωτίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα είτε ιγμορίτιδα, παθήσεις της φωνής ή των αυτιών κ.α..

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης