Πέτρες στα νεφρά: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης νεφρολιθίασης

Πέτρες στα νεφρά: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης νεφρολιθίασης

Τι πρέπει να τρώνε όσοι έχουν παρουσιάσει πέτρες στους νεφρούς ώστε να αποφύγουν ένα νέο περιστατικό νεφρολιθίασης; Οι ερευνητές απαντούν

220802160456_calcium
Όποιος έχει παρουσιάσει πέτρα στους νεφρούς, γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για μια πάθηση που προκαλεί οξύ και βασανιστικό πόνο, ταλαιπωρώντας τον ασθενή. Ωστόσο, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμη σοβαρότερες, προκαλώντας προβλήματα, όπως η χρόνια νεφρική νόσος, η οστεοπόρωση και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι όσοι έχουν εμφανίσει νεφρολιθίαση μια φορά, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ξανά μέσα σε πέντε χρόνια.

Στην προσπάθεια να προλάβουν την επανεμφάνιση νεφρολιθίασης, οι ειδικοί στρέφονται συχνά σε αλλαγές στη διατροφή των ασθενών. Πρόκειται για μια πάγια τακτική, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η διατροφή συνδέεται άμεσα με τη νεφρική υγεία. Μέχρι πρότινος, ωστόσο, οι σχετικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη μελέτη των αλλαγών που πρέπει να κάνουν όσοι είχαν επαναλαμβανόμενα περιστατικά νεφρολιθίασης και όχι εκείνοι που ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα μία φορά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης