Ο τραυματισμός που είναι 8 φορές συχνότερος στις αθλήτριες

Οι γυναίκες αθλήτριες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους. Τους λόγους που καθιστούν τις γυναίκες πιο επιρρεπείς στον συγκεκριμένο τραυματισμό εξηγεί ο κύριος Κωνσταντίνος Ιντζόγλου Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διευθυντής Ι' Ορθοπεδικής Κλινικής - Αθλητικών Κακώσεων, Αρθροσκόπησης και Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπεδικής Χειρουργικής στο Metropolitan General

220809141610_riksi_isxiou
Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα. Η πιθανότητα ρήξης ΠΧΣ σε γυναίκες αθλήτριες έχει βρεθεί ότι είναι από δύο έως οκτώ φορές υψηλότερη από ό,τι στους άνδρες.

Υπάρχουν πολυάριθμες θεωρίες, που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες τραυματίζουν τον ΠΧΣ συχνότερα από τους άνδρες. Η πιο πρόσφατη έρευνα επισημαίνει διαφορές στη εμβιομηχανική (τον τρόπο που κινείται το σώμα) των αθλητριών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάξει η πιθανότητα ρήξης ACL σε μια γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης