Κίνδυνος πνιγμού: Τι καλύπτεται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Κίνδυνος πνιγμού: Τι καλύπτεται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Ποιες είναι οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές καλύψεις για τα θύματα πνιγμού που κατορθώνουν μετά τις πρώτες βοήθειες, να φτάσουν στο νοσοκομείο. Ενημερωθείτε

220810185017_mother_daughter_woman_girl_swim_pool_summer
Διανύουμε τον τελευταίο μήνα ενός ακόμα καλοκαιριού που τη χαρά και ξεγνοιασιά επισκίασαν οι απώλειες ανθρώπων στη θάλασσα. Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα για την πενταετία 2017-2021, 342 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από θαλάσσιες δραστηριότητες στα ελληνικά ύδατα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την τρίτη κύρια αιτία θανάτου από ακούσιο τραυματισμό στον πλανήτη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που εκτιμά ότι αποτελεί το 7% όλων των σχετιζόμενων με τραυματισμούς θανάτων. Παράλληλα, τετραπλάσιος αριθμός τουλάχιστον εισάγεται στο νοσοκομείο προληπτικά.

Παιδιά έως πέντε ετών και ηλικιωμένοι αποτελούν τις ηλικιακές ομάδες μετα συχνότερα θύματα αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ανμαφέρει πως τα περισσότερα θύματα πνίγονται σε απόσταση 10 μέτρων και σπανίως σε απόσταση μεγαλύτερη από 50 μέτρα από την στεριά. Όπως η θάλασσα, οι πισίνες θα αποδειχθούν περιβάλλον κινδύνου για τους ανήλικους κολυμβητές όπως το εξάχρονο αγόρι στην Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης