Όραση: Τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια μιας πτήσης – Τρόποι αντιμετώπισης

Όραση: Τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια μιας πτήσης – Τρόποι αντιμετώπισης

Τον τρόπο με τον οποίο τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση των οφθαλμών καθώς και τους τρόπους κατάλληλης αντιμετώπισης δίνει ο κύριος Μιχαήλ Χριστοδουλίδης Επιστημονικός Υπεύθυνος Οφθαλμολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑ

220706161824_glasses_plane
Είναι γεγονός ότι διάφορα αιφνίδια περιστατικά και ορισμένες καταστάσεις όπως ατυχήματα και τραυματισμοί σχετικά με τους οφθαλμούς, είναι πιθανό να συμβούν κατά τη διάρκεια των διακοπών. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές κατάλληλης αντιμετώπισης που είναι χρήσιμες όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και για την αποτροπή μιας πιθανής μόνιμης απώλειας όρασης.

Εάν φοράτε γυαλιά, καλό θα ήταν σε κάθε ταξίδι να έχετε και ένα εφεδρικό ζευγάρι έτσι ώστε ακόμα και αν τα χάσετε να έχετε εξασφαλίσει την λύση στο πρόβλημα αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τους φακούς επαφής. Η θήκη των φακών επαφής είναι απαραίτητη καθώς και δυο μπουκάλια του αντίστοιχου διαλύματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το νερό δεν είναι αποστειρωμένο γι’ αυτό μπορεί να προκληθούν σοβαρές μολύνσεις στα μάτια από βακτήρια. Επομένως, να τοποθετείτε τους φακούς επαφής μόνο στο διάλυμα που ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη χρήση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης