Κορωνοϊός – Ασθενείς: Απειλούνται 3 φορές περισσότερο από νευροεκφυλιστικές νόσους

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Απειλούνται 3 φορές περισσότερο από νευροεκφυλιστικές νόσους

Μεγαλύτερο κίνδυνο για νευροεκφυλιστικές νόσους και ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο διατρέχουν τα άτομα που νόσησαν με COVID-19

brain_new-1280x720
Τον κίνδυνο για νευροεκφυλιστικές διαταραχές και νόσους πολλαπλασιάζει η νόσος COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο 8ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, ελέγχηκαν στοιχεία εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών με κορωνοϊό στη Δανία για το διάστημα Φεβρουαρίου 2020 – Νοεμβρίου 2021, καθώς και ασθενών με γρίπη για το αντίστοιχο διάστημα προ πανδημίας.

Ειδικότερα, από ένα σύνολο 43.375 περιστατικών COVID-19 προέκυψε ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 3,5 φορές για νόσο Αλτσχάιμερ, κατά 2,6 για νόσο Πάρκινσον, κατά 2,7 για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και 4,8 φορές για ενδοεγκεφαλική αιμορραγία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πέρα από τη ταχύτερη εκδήλωση νευροεκφυλιστικών διαταραχών εξαιτίας της νευροφλεγμονής από τη νόσηση, προκύπτει και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του επιστημονικού ελέγχου σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης