Νόσος Αλτσχάιμερ – Aπροσδόκητη γενναιοδωρία: Πότε αποτελεί ένδειξη νόσου

Νόσος Αλτσχάιμερ – Aπροσδόκητη γενναιοδωρία: Πότε αποτελεί ένδειξη νόσου

Αν κάποιος οκείος σας προχωρημένης ηλικίας «μοιράζει» λεφτά, ενδεχομένως να μην το κάνει από αισθήματα αλτρουϊσμού αλλά να «υποκινείται» από μια νευροεκφυλιστική νόσο

220617195141_old_man_money
Η γενναιοδωρία είναι μια αδιαπραγμάτευτη αρετή, μια απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας που μας καθιστά επιπλέον ομορφότερους στα μάτια του κόσμου. Μετά από κάποια ηλικία ωστόσο, ίσως θα πρέπει να γίνει αιτία προβληματισμού. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Alzheimer’s Disease, η προσφορά χρημάτων πέρα από ευγενή κίνητρα ενδεχομένως να αποκαλύπτει και την έναρξη νόσου του Αλτσχάιμερ.

Την έρευνα πραγματοποίησε ομάδα από τη Σχολή Ιατρικής Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας προσδιορισμού των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης. «Η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων θεωρείται ένα από τα πρώιμα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ», εξήγησε ο επιβλέπων ερευνητής Δρ Duke Han, διευθυντής Νευροψυχολογίας στο τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής της Σχολής Keck, ενώ η κύρια ερευνήτρια, Δρ Gali H. Weissberger, πρόσθεσε ότι η πρόσφατη μελέτη αποτελεί την πρώτη ερευνητική προσπάθεια που βασίστηκε σε επιστημονικά μοντέλα των Συμπεριφορικών Οικονομικών με χρήση αληθινών χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης