Νόσος Αλτσχάιμερ: Ο παράγοντας που καθυστερεί τη νόσηση κατά 5 χρόνια

Νόσος Αλτσχάιμερ: Ο παράγοντας που καθυστερεί τη νόσηση κατά 5 χρόνια

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε ακόμα έναν αποτελεσματικό τρόπο να προλάβουμε τη γνωστική εξασθένιση και την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, κάνοντας μια τροποποίηση στη διατροφή μας

220610133907_brainalzheimer
Τα ωμέγα-3 λιπαρά παίζουν βασικό ρόλο στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της καρδιάς, αλλά και στη λειτουργία του εγκεφάλου σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που ενισχύει ήδη τα υπάρχοντα στοιχεία. Σύμφωνα με τη νεότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, τα άτομα με υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 DHA στο αίμα τους διέτρεχαν έως και 49% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλότερα επίπεδα.

Επιπλέον, η συμπληρωματική λήψη ωμέγα-3, ειδικότερα στα άτομα εκείνα με το γονίδιο ApoE4 που συσχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη της νόσου. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, πρόκειται για μια διατροφική παρέμβαση χαμηλού κινδύνου, χωρίς μεγάλο κόστος που μόνο θα μπορούσε να επωφελήσει τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης