Νόσος Πάρκινσον: Το μαχητικό σπορ που λειτουργεί θεραπευτικά

Νόσος Πάρκινσον: Το μαχητικό σπορ που λειτουργεί θεραπευτικά

Τα γάντια του μποξ θα πρέπει να φορέσουν άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον και να ριχτούν στο ρινγκ ώστε να «φρενάρουν» την εξέλιξη της ασθένειας. Διαβάστε πώς μπορεί να ωφελήσει το μαχητικό αυτό άθλημα

220526194952_old_woman_box_boxer_fit
Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ατόμων μέσης και μεγάλης ηλικίας κυρίως, η οποία εντοπίζεται όλο και συχνότερα παγκοσμίως και ευθύνεται για κινητικά, νοητικά και συμπεριφορικά προβλήματα των ασθενών. Ειδικότερα, η νόσος θα εκδηλωθεί μέσα από μια σειρά συμπτωμάτων μη κινητικών (διαταραχές του ύπνου και του αυτονόμου νευρικού συστήματος, άγχος και δυσκολία στην ομιλία, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη και σε προχωρημένο στάδιο άνοια κ.α.) καθώς και κινητικών (τρόμος/τρέμουλο, δυσκαμψία, βραδυκινησία κ.α.).

Κινητικά προβλήματα της νόσου, όπως η δυσκολία βάδισης ή η αστάθεια, πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο πτώσης και κατ’ επέκταση τραυματισμών και καταγμάτων -νόσος Πάρκινσον και οστεοπόρωση συνήθως συμβαδίζουν-, ενώ ορισμένοι ασθενείς θα χάσουν πλήρως την κινητικότητά τους, διατρέχοντας μεγαλύτερο κίνδυνο θρόμβωσης και λοιμόξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης