Κορωνοϊός: Τελικά πόσο ευθύνονται οι ασυμπτωματικοί για τη μετάδοσή του

Κορωνοϊός: Τελικά πόσο ευθύνονται οι ασυμπτωματικοί για τη μετάδοσή του

Πόσο ευθύνονται τελικά τα ασυμπτωματικά άτομα για τη διασπορά του κορωνοϊού; Νεότερη μετα-ανάλυση ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το επίπεδο της μολυσματικότητας της ασυμπτωματικής και συμπτωματικής λοίμωξης με Covid-19

220527134511_covid
Όσο η ισχύς του κορωνοϊού φθίνει με τις αναδυόμενες μεταλλάξεις, η έρευνα σχετικά με τη μεταδοτικότητά του συνεχίζεται και ανακύπτουν συνεχώς νεότερα ερευνητικά στοιχεία. Μια συστηματική ανασκόπηση μελετών, που δημοσιεύθηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2021, συμπέρανε ότι οι ασυμπτωματικές λοιμώξεις ήταν λιγότερο μολυσματικές από τις συμπτωματικές, ενώ οι περισσότερες λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19, δεν χαρακτηρίστηκαν ως ασυμπτωματικές εν τέλει, απλώς τα συμπτώματα εμφανίστηκαν σε δεύτερο χρόνο.

Η μετα-ανάλυση, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία και δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, φαίνεται πως δίνει κάποιες απαντήσεις σχετικά με την αμφιλεγόμενη επικινδυνότητα της ασυμπτωματικής μετάδοσης του κορωνοϊού. Μελέτες που αξιολογούν τα άτομα σε μία δεδομένη χρονική στιγμή ενδέχεται να υπερεκτιμήσουν το μέγεθος των πραγματικών ασυμπτωματικών λοιμώξεων, επειδή τα άτομα αργότερα εκδηλώνουν συμπτώματα του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα αυτά κατανομούνται εσφαλμένα ως ασυμπτωματικά και όχι ως συμπτωματικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης