Ινομυώματα: Οι ανοικτές επεμβάσεις δεν είναι μονόδρομος – H εναλλακτική λύση

Ινομυώματα: Οι ανοικτές επεμβάσεις δεν είναι μονόδρομος – H εναλλακτική λύση

Μία σημαντική αλλαγή στην αντιμετώπιση των ινομυωμάτων της μήτρας έρχεται να φέρει η ρομποτική χειρουργική, που μπορεί να «γλιτώσει» πολλές γυναίκες από τον γολγοθά των ανοιχτών επεμβάσεων - Ο κ. Νικόλαος Πλεύρης είναι PhD, Γυναικολόγος και Διευθυντής της Α’ Γυναικολογικής Κλινικής στο Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Metropolitan General εξηγεί ποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με πρωτοποριακό τρόπο

220519131713_inomiomata
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες υποβάλλονται σε επεμβάσεις αφαίρεσης ινομυωμάτων. Ο σκοπός των επεμβάσεων αυτών είναι να βελτιώσουν τη γονιμότητα των γυναικών, καθώς επίσης να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η παρουσία των ινομυωμάτων.

Έντονοι πόνοι στην κοιλιά, βαριά περίοδος με μεγάλη ποσότητα αίματος, υπογονιμότητα, δυσκοιλιότητα και συχνοουρία είναι μόνο κάποια από τα συμπτώματα που τα ινομυώματα μπορούν να προκαλέσουν. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ένα όριο μεγέθους, πάνω από το οποίο προτεινόταν στις ασθενείς να υποβληθούν σε ανοιχτές και όχι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Με τη συμμετοχή της ρομποτικής χειρουργικής και πάντοτε με την ξεχωριστή περίθαλψη για κάθε ασθενή, τα όρια αυτά αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης