Φλεγμονή: Τα δημοφιλή φάρμακα που μπορεί να πυροδοτήσουν χρόνιο πόνο

Φλεγμονή: Τα δημοφιλή φάρμακα που μπορεί να πυροδοτήσουν χρόνιο πόνο

Πώς μπορεί ένα φάρμακο που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζει τον πόνο να δρα μακροπρόθεσμα αρνητικά για τον οργανισμό πυροδοτώντας νέα επεισόδια πόνου; Νέα έρευνα δίνει μια ανατρεπτική διάσταση σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα αντιφλεγμονώδη

220513132907_farmaka_ponos
Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και στεροειδών για την ανακούφιση του πόνου θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης χρόνιου πόνου, σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστήμιο McGill και συνεργάτες τους από την Ιταλία. Τα νέα ευρήματα δίνουν μια άλλη διάσταση στα οφέλη των παραδοσιακών πρακτικών που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου, αφού πλέον διαφαίνεται ότι η προσπάθεια να μπλοκάρουμε την φλεγμονή που δημιουργείται από έναν επώδυνο τραυματισμό ενδέχεται να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο, δυσκολότερο να θεραπευθεί.

«Για πολλές δεκαετίες, η θεραπεία του πόνου με αντιφλεγμονώδη φάρμακα ήταν καθιερωμένη. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη λύση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα όταν η λήψη της είναι συστηματική», υποστηρίζει ο Jeffrey Mogil, Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης