Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Έρευνα αποκαλύπτει νέα θεραπεία

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Έρευνα αποκαλύπτει νέα θεραπεία

Τα ευρήματα νέας μελέτης επιτρέπουν στους ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου να ελπίζουν σε μια νέα θεραπεία και μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον

220511145223_entero
Ελπίδες για μια νέα πιθανή θεραπεία της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου έδωσε πρόσφατη έρευνα, που συσχετίζει τη λειτουργία των κυττάρων του εντέρου με την πρόληψη του φαινομένου.

Οι ερευνητές του Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, που διεξήγαγαν τη σχετική μελέτη, εντόπισαν μία ειδική κατηγορία κυττάρων στο ανοσοποιητικό σύστημα, που φαίνεται πως συμβάλλει στην πρόληψη της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, της κολίτιδας, αλλά και της νόσου του Crohn, παθήσεων που ενδεικτικά επηρεάζουν 3 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη μελέτη της ανοσολογικής απόκρισης αυτών των κυττάρων στην ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Science Immunology, οι άνθρωποι που υποφέρουν από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου έχουν πιθανότατα λιγότερα από αυτά τα Τ κύτταρα, που κρίνονται απαραίτητα για την προστασία του εντέρου από τέτοιου είδους παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης