Υπέρταση: Όλες οι λύσεις που ρυθμίζουν την πίεση

Υπέρταση: Όλες οι λύσεις που ρυθμίζουν την πίεση

Η υπέρταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για νοσήματα της καρδιάς και των αγγείων. Για τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου και τους τρόπους ρύθμισής της μιλάει στο ygeiamou ο δρ. Ηρακλής Αβραμόπουλος, Διευθυντής της Η' Παθολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ

220505160232_ypertasi
Η υπέρταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για νοσήματα της καρδιάς και των αγγείων. Συγκεκριμένα, τετραπλασιάζει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και διπλασιάζει τον κίνδυνο για έμφραγμα, που είναι οι δυο κύριες αιτίες θανάτου. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνει όσο ψηλότερη είναι η αρτηριακή πίεση. Άλλα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσει αν μείνει χωρίς θεραπεία είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, το ανεύρυσμα αορτής, η νεφρική ανεπάρκεια, η άνοια, η κολπική μαρμαρυγή.

Πρόκειται για μια πολύ συχνή κατάσταση, αφού το 30% των ανθρώπων έχουν υπέρταση, ενώ η συχνότητά της αυξάνει με την πάροδο της ηλικίας.

Η υπέρταση έχει ονομαστεί και «σιωπηλός δολοφόνος», διότι δεν έχει συμπτώματα. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να τεθεί η διάγνωση είναι η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με σωστή τεχνική.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης