Πολλαπλή Σκλήρυνση: Διαφορετικές μορφές – Εξατομικευμένη θεραπεία

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Διαφορετικές μορφές – Εξατομικευμένη θεραπεία

Απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα περί την Πολλαπλή Σκλήρυνση δίνει ο κ. Κωνσταντίνος Σπέγγος, Νευρολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων ΥΓΕΙΑ, εξηγώντας παράλληλα πώς πρέπει να κινηθεί ο ασθενής για να προφυλαχθεί έναντι του κορωνοϊού

190523163421_pollapli_Sklirinsi
Η αναφορά και μόνο στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (Π.Σ.), γνωστή ευρύτερα ως Σκλήρυνση κατά Πλάκας, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας COVID-19, η απομυθοποίησή της και μια ψύχραιμη προσέγγιση της νόσου κρίνεται απολύτως αναγκαία για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και καθοδήγηση του εξαιρετικά ευαίσθητου πληθυσμού των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση και των οικείων τους. Ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η κατά το δυνατόν απλή και σαφής απάντηση σε ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα:

Τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση;

Πρόκειται για το συνηθέστερο ανοσοεπαγόμενο φλεγμονώδες νόσημα του κεντρικού νευρικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από ποικίλης εντόπισης και έντασης προσβολή της μυελίνης στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Για το λόγο αυτό γίνεται και λόγος για απομυελίνωση. Εικάζεται πως τόσο γενετικοί, όσο και εξωγενείς περιβαλλοντολογικοί παράγοντες συμμετέχουν στην αιτιοπαθογένεια της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης