Να γιατί ζουν περισσότερο όσοι έχουν ασφάλιση υγείας

Να γιατί ζουν περισσότερο όσοι έχουν ασφάλιση υγείας

Λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ή καρκίνο έχουν οι κάτοιχοι ασφαλιστηρίων υγείας. Τι έδειξε μελέτη από την Ιρλανδία

210609154347_makrozoia
Το γεγονός πως η ασφάλιση υγείας σώζει ζωές επιβεβαιώνει έρευνα από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Trinity College του Δουβλίνου που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Health Policy, την έγκριτη επιστημονική θεώρηση για θέματα πολιτικών υγείας και υγειονομικής περίθαλψης. Οι ερευνητές αξιοποίησαν στοιχεία από την Ιρλανδική Διαχρονική Μελέτη για τη Γήρανση (TILDA), η οποία εξετάζει πληροφορίες για την υγεία και κοινωνικοοικονομική κατάσταση περισσότερων από 8.500 ενηλίκων άνω των 50 ετών που κατοικούν στη χώρα. Τη μελέτη χρηματοδότησε η Επιτροπή Έρευνας για την Υγεία της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ανασφάλιστοι συμμετέχοντες διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και καρκίνο σε αντίθεση με όσους διέθεταν δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Ειδικότερα όμως, οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων υγείας είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες τακτικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού και προστάτη, παρά το ότι τα βασικά νοσοκομειακά προγράμματα δεν προβλέπουν κάλυψη για τον προληπτικό έλεγχο. Όπως έχει ενημερώσει το ygeiamou.gr, η εγχώρια ασφαλιστική αγορά κατά τα διεθνή πρότυπα εξασφαλίζει τις υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης μέσα από συμπληρωματικά ή ανεξάρτητα προϊόντα Πρωτοβάθμιας/Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης, στα οποία περιλαμβάνονται οι εξετάσεις PSA (προστατικό αντιγόνο) και μαστογραφίας, με κόστος 130€ ή 150€ ετησίως και σταθερό ασφάλιστρο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης