Κορωνοϊός: Πόσο εύκολα νοσούν οι εμβολιασμένοι – Ποια εμβόλια προστατεύουν περισσότερο

Κορωνοϊός: Πόσο εύκολα νοσούν οι εμβολιασμένοι – Ποια εμβόλια προστατεύουν περισσότερο

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο λοίμωξης με κορωνοϊό σε εμβολιασμένο πληθυσμό και ποια εμβόλια θεωρούνται ότι παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από την λοίμωξη με Covid-19; Τις απαντήσεις δίνει σχετικη μελέτη από το Βέλγιο

211207184141_emvolio
Την πιθανότητα νόσησης με κορωνοϊό σε εμβολιασμένο πληθυσμό διερευνούν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) οι οποίοι συνοψίζουν τα αποτελέσματα της προοπτικής μελέτης των V. Stouten και συνεργατών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Viruses .

Σκοπός της μελέτης ήταν να διερευνήσει τη συχνότητα και τους παράγοντες κινδύνου για λοίμωξη COVID-19 σε εμβολιασμένα άτομα. Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν όλα τα ενήλικα άτομα που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1 Φεβρουαρίου με 5 Δεκεμβρίου 2021, στο Βέλγιο. Όλες οι περιπτώσεις COVID-19 ήταν εργαστηριακά επιβεβαιωμένες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης