Άμυνα: Πιο γερό ανοσοποιητικό σε 5 κινήσεις

Άμυνα: Πιο γερό ανοσοποιητικό σε 5 κινήσεις

Mαγικό χάπι που θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε όλες εκείνες τις ανέξοδες και εύκολες συνήθειες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του

220331174522_dog
Η διατροφή μας, το πόσο γυμναζόμαστε και το πόσο κινούμαστε είναι μόλις μερικοί από τους συνδετικούς κρίκους που ευνοούν την υγεία και την ευζωία μας. Όσο λοιπόν βρίσκονται σε ισορροπία, το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Το μικροβίωμα του εντέρου άλλωστε συνδέεται και αυτό με τη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας , επομένως οφείλουμε να τρεφόμαστε ορθά.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας, όπως θα ανακαλύψετε και παρακάτω:

Κοιμηθείτε καλά

Ο βραδινός καλός ύπνος προλαμβάνει διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και παράλληλα γεμίζει τις μπαταρίες σας για να έχετε ενέργεια την αυριανή μέρα. Για πιο ήρεμο και γρήγορο ύπνο, κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν τον ύπνο και φροντίστε να συμπληρώνετε οκτώ ώρες ύπνου.

Κλείσιμο
Σε κίνηση

Είναι γνωστό ότι 150 λεπτά την εβδομάδα αποτελούν τη συνιστώμενη ποσότητα άσκησης, επομένως και 20 λεπτά την ημέρα γρήγορου περπατήματος αρκούν για να σας απομακρύνουν από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, η ρουτίνα γυμναστικής απελευθερώνει το άγχος και ενισχύει την άμυνα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης