Κοιλίτσα: Πόσα χρόνια ζωής «κόβει» στους 50ρηδες

Κοιλίτσα: Πόσα χρόνια ζωής «κόβει» στους 50ρηδες

Δυσάρεστα τα νέα για τους μεσήλικες με κοιλίτσα που, σύμφωνα με έρευνα, θα πρέπει σύντομα να την... μειώσουν αν θέλουν να ξανακερδίσουν τα χρόνια ζωής που θα τους «κόψει» η παχυσαρκία

220316195611_man_belly_fat
Χαρακτηρισμούς όπως «καραμελίτσα» και «μαξιλαράκι» που αποδίδονται στην κοιλίτσα έρχεται να επισκιάσει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγο, σύμφωνα με την οποία τα παραπάνω κιλά θα στοιχίσουν χρόνια ζωής. Συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύεται στο JAMA Network Open κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους παχύσαρκους πενηντάρηδες για τους οποίους το προσδόκιμο ζωής κινείται αντίστροφα με τον δείκτη της ζυγαριάς.

Η επιστημονική ομάδα ανέτρεξε στα στοιχεία από την ασφάλιση υγείας 29.621 ατόμων άνω των 65 κατά το 2015 που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα σε μια μακροχρόνια μελέτη υγείας τις δεκαετίες ’60 και ’70. Έως τον Δεκέμβριο του 2015, 13.000 είχαν αποβιώσει. Για να διερευνήσουν τη σύνδεση σωματικού βάρους με τη θνητότητα, οι ερευνητές αξιοποίησαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και διέκριναν τους συμμετέχοντες σε άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία (ΔΜΣ 40 και άνω), παχύσαρκα (ΔΜΣ 30-39,9), υπέρβαρα (ΔΜΣ 25-29,9) και υγιούς βάρους (ΔΜΣ 18,5-24,9).


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης